Accesorii auto cu utilitate

accesorii auto aftermarket

Accesorii auto aftermarket
Sa facem o diferenta intre piesele si accesoriile auto cu utilitate si cele de decor. Parerea multora despre accesoriile auto este ca acestea sunt doar de decor, fara a avea utilitate. Este o conceptie gresita, in categoria de accesorii auto intra si alte tipuri de piese auto care sunt foarte utile si de multe ori necesare desi nu intra in echipamentul standard al masinii.
Un alt motiv pentru care aceste piese auto sunt numite accesorii auto e acela ca ele nu influenteaza direct functionarea masinii, nu sunt piese de schimb de la motor sau de la caroserie. Astfel putem reduce cercul acestor piese si accesorii auto si sa vedem care sunt ele si de ce sunt numite accesorii auto.
Oglinzile retrovizoare intra in aceasta categorie. Ele nu au o functie importanta in functionarea masinii dar sunt indispensabile in timpul condusului. Ofera vizibilitatea in partea laterala si in cea din spate a vehiculului, fara acestea sofatul ar fi mult mai greu.
Lampile de semnalizare apar la fel in listele cu accesorii auto, lampile cu becuri pot fi inlocuite cu leduri pentru o performanta mai buna ceea ce duce la o diversitate mai mare. De multe ori aceste lampi de semnalizare sunt universale, ele fiind utilizate in cazul mai multor tipuri de masini.
Proiectoarele de ceata sunt considerate accesorii auto, ele nu intotdeauna sunt montate din fabrica, la cumpararea masinii, proprietarul poate opta pentru instalarea acestora sau le poate instala singur ulterior. Fiind o piesa auto universala, de multe ori un proiector de ceata este compatibil cu mai multe tipuri de masini si este produsa ca si accesoriu auto aftermarket.
Proiectoarele de lucru asa cum spune si numele lor asigura un perimetru iluminat pe langa vehiculele pe care acesta sunt montate. Aceste proiectoare de lucru sunt montate si pe vehicule lente, autospeciale, masini unelte si de ce nu si pe barci si vapoare de mici dimensiuni. Aceste proiectoare de lucru nu pot fi utilizate pe carosabil in timpul mersului ci  doar in timpul stationarii. Vedem des astfel de proiectoare montate pe diverse vehicule pregatite pentru excursii off road in care noaptea, ele sunt indispensabile.

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.