Tipurile de accesorii auto

Exista foarte multe tipuri de accesorii auto dar in general se vorbesc despre doua mari categorii si anume accesorii auto pentru infrumusetare si accesorii auto pentru performanta sau accesorii auto care se incadreaza in ambele categorii.

In categoria de accesorii auto se incadreaza toate produsele care nu sunt vitale pentru functionarea vehiculului, unele sunt obligatorii in utilizarea lui (lampi semnalizare) sau pot fi instalate ulterior (exemplu: proiectoare de ceata). Multe masini ies inca din fabrica cu aceste accesorii auto instalate pe ele si atunci aceste accesorii auto devin obligatorii pentru modelul respectiv, la alte tipuri de masini, mai ales la serii mai vechi aceste accesorii auto nu sunt instalate dar exista locul lor predefinit in caroserie.

Sa incepem cu accesorii auto obligatorii. In aceasta categorie intra de exemplu lampile de semnalizare, ele sunt obligatorii si indispensabile in conducerea preventiva. Prin utilizarea lampilor de semnalizare conducatorii auto comunica intentiile de manevre altor participanti la trafic pentru a elimina riscurile de accidentare. Mai nou lampile de semnalizare sunt combinate, ele contin mai multe casute cu diferite functii cum sunt lampa semnalizare, lampa stop si avarie, lampa mers inapoi, lampa ceata si o casuta reflectorizanta de atentionare. Vizitati lampile de semnalizare de pe siteul nostru aici.

O alta categorie mare de accesorii auto sunt farurile si proiectoarele. Sunt multe tipuri de faruri si proiectoare care pot imbunatatii atat performanta cat si aspectul unui autoturism sau autocamion. Aici putem vorbi de  exemplu despre proiectoarele aditionale de ceata care nu sunt obligatorii pe toate tipurile de masini dar pot fi instalate si utilizate pentru a mari performanta vehicolului. Mai nou toate masinile inca din fabrica sunt echipate cu proiectoare de ceata sau li se lasa loc in bara de protectie pentru instalare ulterioara.

Proiectoarele de ceata fiind proiectoare aditionale pot fi instalate pe mai multe tipuri de masini, sistemul de prindere si datele tehinice fiind asemanatoare, de aceea daca masina noastra nu are astfel de echipament sa stiti ca ele pot fi instalate foarte usor. Vezi exemple de proiectoare ceata aici.

Exista proiectoare de ceata exterioare care pe langa eficienta lor de a ridica vizibilitatea pe timp de ceata mai au si un rol secundar de schimbare a aspectului vehiculului pe care este instalat. Prin pozitionare si forma el poate conferi un aspect sport sau off road, fapt pentru care acest produs de multe ori a fost considerat un moft si nu o necesitate. Cu toate astea proiectoarele de ceata sunt foarte eficiente in cazul in care intalnim conditii meteorologice grele, ceata sau ninsori abundente.

Mai exista o categorie mare de proiectoare, cele de proiectoare de lucru. Ele in general sunt instalate pe autospeciale sau masinile 4×4 pentru a face o arie de vizibilitate mare pe langa vehicul. Datorita luminii puternice pe care o emana nu pot fi utilizate pe autostrada sau drumuri publice, insa sunt foarte apreciate la crearea unor spatii de lucru pe langa masina sau iluminarea spatiului pe langa masinile offroad in timp de stationare. Puteti sa alegeti proiectoare de lucru pentru vehicolul dvs aici.

This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Prin navigarea pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.